logo Reijnders Partners405px

Bewaren

Alles over energie- en milieu-investeringsaftrek?!

Een extra aftrekpost...

Zoals wellicht bekend krijgt een ondernemer op investeringen, onder voorwaarden, een extra aftrekpost, genaamd kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, in de volksmond investeringsaftrek genoemd. Wanneer de investering op een energie- of milieulijst voorkomt, krijgt u zelfs nóg een extra aftrek erbij, de energie-investeringsaftrek of de milieu-investeringsaftrek. 

Er dient dan wel aan voldaan te worden aan de omschrijvingen in die lijsten. Dat komt heel erg nauw. Op 7 juli jl. heeft de Hoge Raad namelijk een uitspraak gedaan. Het ging als volgt.

Een exploitant van een hotel-restaurant had voor een verbouwing voor ruim 1 miljoen euro aan gecertificeerd hout gebruikt maar ook voor € 8.000 aan niet-gecertificeerd hout. Daardoor liep hij de gehele milieu-investeringsaftrek mis want op de Milieulijst staat dat er uitsluitend duurzaam geproduceerd hout mag zijn verwerkt.

Een wrange uitspraak waarbij we kunnen concluderen dat het heel erg nauw luistert dat het aangeschafte product daadwerkelijk overeenkomt met hetgeen in de betreffende lijsten staat vermeld.
Denk je in aanmerking te komen voor één van deze extra aftrekken, neem dan contact op rondom de geplande investering. Dit dient namelijk binnen 3 maanden na aankoop aangemeld te zijn bij de fiscus.